Gratis verzending vanaf 35€
Voor 16:00u besteld, zelfde dag nog verzonden.

Over Bamboru

Tijd om de beweging in gang te zetten

overstroming
Bosbrand
droogte
ijsbeer op ijs
Wij kijken naar de toekomst. Maar eerlijkheidshalve zijn we bang om uit te kijken naar de toekomst! Want op de manier hoe we nu bezig zijn ziet die er niet rooskleurig uit.
Dit is wat er nu gaande is: klimaatopwarming, uitdroging van onze bodem, wateroverlast, extreme weersituaties, enorme bosbranden, het massaal uitsterven van vele diersoorten. Smelten van onze ijskappen, ijsberen zonder leefbare gebieden. Stijging van de zeespiegel. Het gat in de ozonlaag. Willen we echt weten wat ons nog te wachten staat? Beter zal het niet worden.
Gelukkig zie je verandering her en der gebeuren. Kijk naar de inspanningen die op vlak van zonne- en windenergie gedaan worden. Overal ter wereld. De innovaties op vlak van mobiliteit. Het ontmoedigen van solotransport met de auto. Zal dit alles voldoende zijn om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen te verzekeren?
Nog steeds bepalen enkele personen onze toekomst en dit met macht- en geldgewin als hoogste doel. Vooral olie monarchen en presidenten sturen deze evolutie zoals zij dit wensen. Op het hoogste niveau kan deze richting steeds aangepast en zelfs volledig teniet gedaan worden afhankelijk van de persoon aan de macht. Nu worden de meeste inspanningen om het klimaat te redden gerealiseerd door subsidies en zeker in het begin met oversubsidiëring. Later merken we dat we dit niet kunnen volhouden en bouwen we deze subsidie af met als gevolg dat de prijzen drastisch dalen. Maar zelfs met spotprijzen van zonnepanelen wordt de consument ontmoedigd door de energieleveranciers die hier ook de controle willen over houden om zo hun hoge inkomsten te kunnen vrijwaren.
De enige die beslist wat we aankopen zijn wijzelf en daar kunnen we zelf de bepalen waar we naartoe willen met onze toekomst. Want ieder individu kan kiezen voor producten die goed zijn voor onze natuur.
Daar zit volgens ons de kracht van de veranderingen daarom zijn wij er van overtuigd dat verandering mogelijk is.
Wij, van Bamboru, willen de kaart trekken tegen de plasticvervuiling. Door alternatieven aan te bieden voor producten gemaakt van plastic die we gebruiken in huis en tuin kunnen we een groot verschil maken voor de plasticvervuiling in onze natuur. Meer en meer zien we inspanningen vanuit Europa om wetten te maken die een einde maken aan de single-use plastics. Denk maar aan rietjes, wattenstaafjes en plastiekzakjes.
Bamboru tracht voor deze producten en nog vele andere een alternatief aan te bieden dat gemaakt is uit bamboe, suikerriet, mais, zetmeel, palmbladen, enz…
Want men moet de keuze kunnen maken en daarom moet er een breed aanbod zijn van deze alternatieve producten.
Wij zijn nog heel klein en moeten nog heel veel groeien, dat doen we door ons assortiment steeds uit te breiden. Wij hebben al vele producten zoals shampoo en body-bars die ervoor zorgen dat we geen plastic flessen als afval moeten weggooien. Loofah sponsjes voor de afwas, reinigingsborstels met kokosharen, bamboe tandenborstel met koolstof haren. Maar in de nabije toekomst zullen handtassen van zeegras, hiacynth of palmbladen, konjac sponsen voor gelaatsverzorging, ramie sponsen voor onder de douche, wc borstels met sisal haren, bamboe pads voor het verwijderen van make up in ons assortiment aanwezig zijn.
Dit allemaal 100% biologisch en composteerbaar.
Wij streven tevens een ‘Zero waste’-beleid na waarbij we bewaarpotten, containers en flessen aanbieden die navulbaar zijn.
zonnepanelen
windmolen
plasticvervuiling
zeeflora

Wij zijn Cécile en Marc. 

En wij zijn begonnen aan de beweging. De beweging naar een ander maar vooral een bewuster leven. Niet bruusk en onbedacht maar gestaag voorzien wij onze noden van alternatieve producten i.p.v. plastic

Want voor onze kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, … zijn wij als huidige generatie verplicht om voor de natuur zorg te dragen zodat ook zij kunnen genieten van wat de natuur ons schenkt.

Maar alleen kunnen wij het grote verschil niet maken. Daarom hopen we samen met jou en vele anderen binnenkort de verandering te zien gebeuren.

Om dit te verwezenlijken bieden wij met Bamboru de alternatieve producten aan zodat ook jij de keuze kan maken. Wij kijken uit naar onze samenwerking voor een betere wereld

Hierbij wordt jouw feedback zeker geapprecieerd om ons gamma nog beter af te stemmen op jouw wensen.

Groetjes      

MarcCécile over ons
Bamboru help U
Send