... En zoveel meer

Bamboru heeft naast een uitgebreid gamma speelgoed ook andere producten om duurzaam door het leven te gaan.
Keukenartikelen, badkamerartikelen, verzorgingsartikelen gemaakt van metaal, glas, karton, bamboe of hout. Mooie designs en kleuren.

Vele producten die we gebruiken zijn gemaakt van plastiek. Heel handig en vaak ook heel mooi. Plastiek is dan ook een zeer makkelijke grondstof om producten in alle mogelijke vormen te gieten en dit in grote massa.

Producten uit plastiek zijn meestal zeer goedkoop. Omdat ze zeer eenvoudig in grote massa kunnen geproduceerd worden zijn ze dan ook heel goedkoop aangeboden. Echter heeft deze goedkope prijs ook een keerzijde. Plastiek wordt met de tijd broos en breekt dan ook sneller. Aangezien het product zo goedkoop is wordt dit dan meestal gewoon weggegooid. De kostprijs om het te recycleren is duurder dan gewoon een nieuw te produceren waardoor het veelal op de afvalberg terecht komt.

Wij hebben er persoonlijk toch geen last van? (denken we)
De impact van de plastiekafval op onze aarde is groter op mens en dier dan je zou denken.
Plastiek lost namelijk nooit op in de natuur. Alle plastiek producten ooit geproduceerd bevinden zich nog steeds op onze aarde en dat zal zo nog zijn voor honderden jaren. Men weet niet voor hoelang eigenlijk.
Plastiek breekt steeds af in kleinere stukjes tot micro plastics. Deze zijn dan uiteindelijk overal in te vinden. In onze vissen die we opeten, het stuk vlees op je bord, zelfs in het bloed die door onze aderen stroomt.
Maar vergeet ook niet de dieren die sterven door het plastiekafval die het tegenkomt. Zij raken verstrengelt in het plastiekafval waardoor ze meestal niet meer kunnen ademen of voedsel kunnen zoeken wat lijdt tot een verschrikkelijke dood.

Als mens hoef je niet de andere kant op te kijken. Weg van al dat leed.
Je kan de natuur helpen door zoveel mogelijk plastiek te vermijden. Onze regering zelf staat voor de moeilijke economische keuze die het onmogelijk maakt om drastische maatregelen te nemen. Daarom maken zij wetgevingen die zo min mogelijk economische impact heeft maar die toch een symbolische waarde heeft inzake milieubeleid. Denk maar aan de plastic rietjes en zakjes die verboden worden.

Maar ieder individue kan een veel grotere impact hebben door een keuze te maken in zijn aankoop van producten.

Daarom hebben wij van Bamboru ervoor gekozen om alternatieve producten aan te bieden aan ieder die mee wil gaan in dit verhaal.
Producten die we dagelijks gebruiken in onze keuken en badkamer. Of gewoon producten om ons leven aangenamer te maken als decoratie.

Hier nog een voorstelling van onze mooie producten