Plastic soep

Plastic soep en Bamboru.

Al gehoord van de plastic soep in de oceaan? Wij van Bamboru kregen een gevoel van schaamte en boosheid over de manier waarop de aarde behandeld wordt. Zie hier het resultaat van onze manier van afvalbeleid in het verleden. Producten worden gemaakt zonder na te denken over de gevolgen voor onze natuur.

Plastic is hierbij een van de grootste vervuilers. Omdat we dit goedkoop kunnen produceren in alle vormen en kleuren maar het vergaat echter nooit. Onderzoek toont aan dat er nu 11 miljoen ton plastic afval per jaar op anze aarde bijkomt. Dit geeft een totaal van 9,3 miljard ton dat nu aanwezig is op aarde. Wanneer we niets doen om deze vervuiling te stoppen verwachten ze dat er tegen het jaar 2040, 29 miljoen ton plastic afval per jaar zal bijkomen.

Alternatief

Daarom is het gebruik van bamboe rietjes, jutten of grasrieten draagtassen en manden, tandpasta en deodorants in glas of karton, tandenborstels van bamboe, speelgoed gemaakt uit suikerriet en nog zoveel andere mogelijkheden noodzakelijk als alternatief voor deze plastic producten. Met Bamboru willen we iets aan deze plastic soep doen en zijn we dan ook op zoek gegaan naar alternatieve producten om plastic te vervangen waar mogelijk. In onze webshop vind je nu al tal van producten die jou kunnen helpen in huis en tuin zonder dat je daarvoor plastic nodig hebt.

Wanted. You!

Bamboru kan dit globaal probleem echter niet zelf oplossen. Daarvoor hebben we jou en vele anderen nodig om die omschakeling te maken. Blijven we massaal kiezen voor producten die licht, kleurrijk, goedkoop maar snel kapot en weggegooid worden en trouwens nauwelijks gerecycleerd worden of gaan we voor duurzaamheid en ecologisch verantwoorde producten. Jongeren komen terecht op straat om hun bezorgdheid over de natuur te uiten. Want het zijn zij die de gevolgen van onze manier van leven zullen ondervinden.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *